De Christelijk Orthodoxe regio biedt een grote variëteit aan kloosters. Hier bevinden zich een aantal van de oudste Griekse kloosters en andere bezienswaardigheden. Het zijn overblijfselen van de oude culturen – een belangrijk onderdeel van onze geschiedenis!

Bezienswaardigheden

Agios Dionysios

Het klooster bevindt zich in het gebergte van de Olympus en behoort tot de voornaamste uit de regio. Ongeveer 20 minuten lopen hiervandaan, bevindt zich een klein kapelletje.

Dion

Deze historische plaats heeft haar eigen museum en archeologische park. Een culturele excursie kan gecombineerd worden met een bezoek aan de nabijgelegen waterval.

Efraim

Het nog relatief nieuwe klooster van Efraim is in 1983 gebouwd. De schitterende architectuur en de kleurrijke tuinen, maken het tot een bezienswaardigheid om zeker niet te missen.

Meteora

Vierentwintig schitterende kloosters, gebouwd op de rotsformaties van Meteora. Dit wonder is geconstrueerd door mens en natuur. Met adembenemende uitzichten die u nooit meer zal vergeten!

Prodromos

De monniken van Prodromos leven zeer dicht bij de natuur. Sommige bewoners zijn erg teruggetrokken, anderen maken graag een babbeltje over de wereld en het leven.

Pydna

De ruïnes van Pydna stammen nog uit de tijd voor Christus en bevinden zich niet ver van ons hotelstrand. Vanuit hier is Alexander de Grote vertrokken op zijn veroverende ontdekkingsreizen.

Thessaloniki

De hoofdstad van Macedonië en de grootste universiteitsstad van de Balkan: in Thessaloniki vindt u prachtige architectuur en vele musea en winkelcentra.

Vergina

Breng een bezoek aan het graf van Philipp II, de vader van Alexander de Grote. In het ondergrondse museum kunt u het graf met de talrijke voorwerpen bewonderen en veel leren over de Griekse geschiedenis.

Druivenoogst | Hotel Villa Sevasti

Bijzondere vakantie ervaring.

Exclusief dineren in het vrouwenklooster, waar de traditionele gerechten door de nonnen zelf worden bereid. Of leer het land en de inheemse bevolking kennen door samen in de wijngaarden te werken – zij aan zij. Dankzij onze samenwerking met de lokale bevolking, bieden wij de mogelijkheid voor bijzondere excursies.

Scheepvaart | Hotel Villa Sevasti

Groepsreizen

Wij laten u de mooiste kloosters en plekken van Griekenland zien. Onze transferbussen brengen u overal veilig naartoe. En wanneer u terugkeert bij het hotel, staat het heerlijke diner op u te wachten!

Neem contact met ons op en wij zullen u persoonlijk tal van mogelijkheden aanbieden om uw vakantie naar eigen smaak te gestalten!

Dit zou interessant voor u kunnen zijn

Kaart | Hotel Villa Sevasti

Route

Hier vindt u een printbare versie van de routebeschrijving en tevens alle belangrijke informatie voor uw verblijf. Er kan nu niets meer misgaan!

Verder lezen

Alkyóna Beach

Strand

Heeft u even genoeg van de drukke stad en sightseeing? Kom helemaal tot rust op ons hotelstrand en geniet van de heerlijkste delicatessen en cocktails. Neem een duik in het kristalheldere zeewater.

Verder lezen

Zwemmen voor rolstoelgebruikers | Hotel Villa Sevasti

Bereikbaarheid

Elke gast zal bij ons een geweldige vakantie met onbegrensde mogelijkheden kunnen genieten! Zowel ons hotel als ons vervoer zijn rolstoeltoegankelijk en wij zijn voorzien van alle noodzakelijke zorg- en hulpmiddelen.

Verder lezen