De Christelijk Orthodoxe regio biedt een grote variëteit aan kloosters. Er is zoveel te ontdekken – uiteenlopend van het schitterende klooster van Efraim tot de adembenemende Meteora rotsformaties bij Kalambaka. Indrukwekkende bouwwerken waarvan de meeste nog steeds bewoond zijn.

Hier bevinden zich een aantal van de oudste Griekse kloosters en andere bezienswaardigheden. Het zijn overblijfselen van de oude culturen – een belangrijk onderdeel van onze geschiedenis! Hier is Aristoteles geboren. Niet ver van het hotelstrand gelegen, vindt u de ruïnes van Pydna, de laatste hoofdstad van Macedonië en havenstad van Alexander de Grote. Zelfs Paulus de Apostel heeft hier zijn sporen achtergelaten.

Waar u ook gaat, overal ontmoet u de vriendelijke en gastvrije bevolking en ontdekt u idyllische, rustige plekjes. En mocht u verlangen naar het stadsleven, dan zijn de stadjes Katerini en Thessaloniki per auto gemakkelijk bereikbaar.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden: Het klooster van Dionysios | Hotel Villa Sevasti – Rolstoeltoegankelijk hotel in Griekenland

Het klooster van Dionysios is gelegen bij de kloof van Aliakmonas en wordt bewoond door vijf monniken. Op deze schitterende plek wordt u beloond met een zeer indrukwekkend landschap.

Bezienswaardigheden: Het klooster van Efraim | Hotel Villa Sevasti – Rolstoeltoegankelijk hotel in Griekenland

Het nog relatief nieuwe klooster van Efraim is in 1983 gebouwd. De schitterende architectuur en de kleurrijke tuinen, maken het tot een bezienswaardigheid om zeker niet te missen.

Bezienswaardigheden: Kloosters van Meteora | Hotel Villa Sevasti – Rolstoeltoegankelijk hotel in Griekenland

Vierentwintig schitterende kloosters, gebouwd op de rotsformaties van Meteora. Dit wonder is geconstrueerd door mens en natuur. Met adembenemende uitzichten die u nooit meer zal vergeten!

Bezienswaardigheden: Het klooster van Prodromos | Hotel Villa Sevasti – Rolstoeltoegankelijk hotel in Griekenland

De nonnen en monniken van Prodromos leven zeer dicht bij de natuur. Sommige bewoners zijn erg teruggetrokken, anderen maken graag een babbeltje over de wereld en het leven.

Bezienswaardigheden: Dion | Hotel Villa Sevasti – Rolstoeltoegankelijk hotel in Griekenland

Deze historische plaats heeft haar eigen museum en archeologische park. Een culturele excursie kan gecombineerd worden met een bezoek aan de nabijgelegen waterval.

Bezienswaardigheden: Pydna | Hotel Villa Sevasti – Rolstoeltoegankelijk hotel in Griekenland

De ruïnes van Pydna stammen nog uit de tijd voor Christus en bevinden zich niet ver van ons hotelstrand. Vanuit hier is Alexander de Grote vertrokken op zijn veroverende ontdekkingsreizen.

Bezienswaardigheden: Thessaloniki | Hotel Villa Sevasti – Rolstoeltoegankelijk hotel in Griekenland

De hoofdstad van Macedonië en de grootste universiteitsstad van de Balkan: in Thessaloniki vindt u prachtige architectuur en vele musea en winkelcentra.

Bezienswaardigheden: Vergina | Hotel Villa Sevasti – Rolstoeltoegankelijk hotel in Griekenland

Breng een bezoek aan het graf van Philipp II, de vader van Alexander de Grote. In het ondergrondse museum kunt u het graf met de talrijke voorwerpen bewonderen en veel leren over de Griekse geschiedenis.